Akut

Våra tandläkare  har flera års erfarenhet som akuttandläkare på Stockholms äldsta akutmottagning. Vad gäller när du ska söka tandläkare akut? Det är t ex vid trauma/olycka eller om du har värk i en tand. Har ditt barn skadat sina tänder är det särskilt viktigt att barnet får akutvård.

 

Akuttider finns varje dag. Boka på hemsidan eller via 08-514 80 180.

Trauma:

Ibland är olyckan framme och det kan inkludera tänderna och munnen. Det vanligaste olyckan bland vuxna är framtandsfrakturer. Oftast är dem ofarliga men för att undvika framtida probelm så bör man söka tandvård snarast. För att få dokumentaion av olyckan och behandla tänderna.

Tandolyckor drabbar dessvärre barn oftare än vuxna.  De  vanligaste tandolyckan hos barn är frakturer i framtänderna och här är det också viktigt att uppsöka tandvården snarast.  I lite mer allvarligare fall kan tänderna vid en olycka ramla utanför munnen eller tryckas in i tandbenet. Händer det med mjölktänder brukar man oftast inte göra något då dem permanenta tänderna erupterar normalt.

Men ibland kan man ha otur och olyckan drabbar en permanent tand. I de fall tanden är utanför munnen skall den snarast möjligast sköljas med mjölk. Går det att placera tillbaka den i plats så gör det, annars läggs tanden i en behållare med mjölk. Ta med tanden och sök akuttandvård.

Behandlingar som du kan söka akutvård för:

  • Värk i en tand/slemhinna
  • Tappat fyllning
  • Trauma/Olycka